Installatie van een hout- of pelletkachel

Bij de installatie van een hout- of pelletkachel komt heel wat kijken. Of u het zelf wilt doen of wilt uitbesteden, wij weten precies waaraan u moet denken. Voor het plaatsen van een CV houtkachel of CV pelletkachel vindt u hieronder al een installatietekening. Omdat wij onze kennis graag met u delen.

installatie kachel

Gedegen advies

Maar voordat u begint zijn er tal van zaken om over na te denken.

  • Waar wilt u de kachel bijvoorbeeld plaatsen?
  • Welke kachels zijn het meest geschikt voor u qua vermogen?
  • Is de vloer waarop de kachel komt waterpas en hittebestendig?
  • Heeft u een speciale vloerplaat nodig?
  • En hoe zit het met de rookgasafvoer?
  • Heeft u al een rookkanaal of moet deze nog getrokken worden?
  • Welke werkzaamheden en materialen zijn nodig?
  • Als er nog geen rookkanaal is, moet een nieuw, rookkanaal worden aangelegd.

VuurZon zorgt ervoor en maakt gebruik van hoogwaardige dubbelwandige afvoermaterialen die voldoen aan de hoogste eisen qua brandveiligheid en duurzaamheid. Ook de afwerking in de nok wordt vakkundig uitgevoerd. Wilt u alles zelf installeren, dan kunt u rekenen op gedegen advies.

Hetzelfde geldt voor de installatie van CV houtkachels en CV pelletkachels.Wij weten precies wat u nodig heeft, van de warmtewisselaars tot de extra T-stukken en wel of geen buffervat. Door de gedetailleerde installatie-tekening kan iedere doe-het-zelver uit de voeten met onze aanwijzingen.

Optimaal gebruik

Is uw kachel eenmaal geïnstalleerd dan krijgt u – service van de zaak – les in stoken. Zo kunt u niet alleen optimaal genieten maar maakt u ook optimaal gebruik van uw nieuwe kachel!

Kortom, of u nu een houtkachel of pelletkachel wilt of een CV houtkachel of CV pelletkachel, u kunt rekenen op onze expertise. Tel daar de passie van Theo en Eefje voor hun kachels en toebehoren bij op en uw weet: VuurZon is hét adres als u een top-kachel zoekt en bijbehorend advies!

Hoogwaardig en duurzaam

Wij verkopen alleen kwalitatief hoogwaardige hout- en pelletkachels en kachel-accessoires met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Vrijwel elk merk kan worden geleverd maar we zijn gespecialiseerd in de top-merken Altech, Janco de Jong, Oranier, Justus, HS-Flamingo, TermaTech, Haas+Sohn, Charton & Jenrick en Hobbit.

Dat geldt ook voor de materialen die bij de installatie van een kachel horen. Topkwaliteit voor de juiste prijs! Onze materialen voldoen, net als onze kachels, aan de strengste Europese normen. Zo stookt u duurzaam, met respect voor het milieu (en uw buren!). Door het hoge rendement van de kachels van VuurZon én door de juiste installatie bespaart u ook nog eens flink op uw stookkosten!

Wilt u meer weten over kachels?

Navigeer naar onze site met veelgestelde vragen en vind antwoorden op uw vragen over ons!